پشتیبانی 24 ساعته
پشتیبانی 24 ساعته
مصرف برق پمپ آب خانگی

میزان مصرف برق پمپ آب خانگی چقدر است؟

وقتی برای انتقال آب نیاز به قدرت بیشتری دارید، در نتیجه نیاز به انرژی بیشتری هم خواهید داشت. این انرژی مضاعف هزینه بیشتری را به شما تحمیل خواهد کرد. نمی‌توانیم به طور کامل و دقیق مصرف برق پمپ آب خانگی را برایتان محاسبه کنیم، چون به پارامترهای مختلف مثل توان پمپ آب، نوع پمپ، متراژ ساختمان، تعداد واحدهای آپارتمان و غیره بستگی دارد. به همین دلیل نمی‌توانیم عددی مشخص برای تمامی پمپ‌ها مشخص کنیم.
خیلی از افراد به دلیل هزینه برق و مصرف بیش از حد آن از خرید و استفاده پمپ آب خانگی خودداری می‌کنند. این هزینه برعکس گمان مردم، بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. آب از نعمت‌های بزرگ برای ما می‌باشد و بدون فشار و کیفیت مناسب استفاده از آن بسیار سخت و حتی تقریباً غیر ممکن می‌شود. پمپ آب علاوه بر افزایش فشار بلکه از مصرف بیش از حد آب نیز جلوگیری می‌کند.

میزان مصرف برق پمپ آب خانگی

میزان مصرف پمپ آب خانگی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد و برای اینکه بتوانید پمپ آب مناسبی را با توجه به نوع مصرف خود خریداری کنید باید به این پارامتر توجه داشته باشید. مصرف برق هر وسیله به نوع کاربری آن بستگی دارد و برای محاسبه حداکثر مصرف آب و برق باید از جداول و منحنی‌های مختلف استفاده کنید. بررسی میزان مصرف برق پمپ آب خانگی باید به دست کارشناسان انجام شود، در غیر این صورت به درستی و دقیق مشخص نخواهد شد.
میزان مصرفی برق با توان پمپ آب رابطه مستقیم دارد. برای مثال هر چه قطر دهانه‌های پمپ آب خانگی بزرگ‌تر باشد در نتیجه دستگاه برای اجرای وظیفه خود به توان بیشتری نیاز خواهد داشت و بالا رفتن توان باعث افزایش مصرف برق نیز خواهد شد.

مصرف برق پمپ آب خانگی

پلاک مشخصات پمپ آب خانگی

بر روی تمامی پمپ‌ها، اطلاعات بسیار مهمی درج شده است تا شما قبل از خرید این موارد را بررسی کنید و با توجه به نیاز خودتان بهترین نوع را خریداری کنید. شاید تا الآن با توجه به حرف‌هایی که زده شد، گمان کنید خرید پمپ آب اشتباه است. شما می‌توانید با خرید پمپ آب مناسب این میزان مصرفی را به حداقل برسانید. از اعداد و مشخصاتی که باید به آن توجه کنید؛‌می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

• توان پمپ آب خانگی بر حسب کیلیوات
• توان پمپ آب خانگی بر حسب اسب بخار
• میزان جریان پمپ آب خانگی بر حسب آمپر
• میزان ولتاژ پمپ آب خانگی

تمامی موارد بالا به صورت برچسب یا پلاک بر روی محصول قرار دارد و شما برای خرید یک محصول مناسب باید به موارد بالا از نظر تخصصی توجه کنید. برای بسیاری از افراد فقط ظاهر و برند محصول مهم است. اما آیا باید به همین دو مورد اکتفا کنیم؟ در صورت خرید اشتباه شما باید هزینه و خسارات دو برابری را بپردازید. عوامل مختلفی بر روی میزان مصرف برق پمپ آب خانگی اثر دارند که شما بعد از آشنا شدن با این عوامل راحتی می‌توانید به خرید پمپ آب مناسب بپردازید.

پیشنهاد ما به شما : بررسی مشکلات پمپ آب و روش های حل آن

عوامل تأثیر گذار بر میزان برق مصرفی پمپ آب خانگی

عوامل مختلفی بر روی توان و میزان مصرف برق پمپ آب خانگی اثر دارد. همان‌طور که به این موضوع اشاره کردیم، میزان برق مصرفی به توان پمپ آب بستگی دارد. برای مثال هرچه دهانه‌های پمپ آب مثل دهانه ورودی و خروجی دبی و هد پمپ آب بزرگ‌تر باشد، در نتیجه دستگاه بری کار کردن به توان بسیار بالاتری نیاز خواهد داشت و هرچه این توان بالاتر برود؛ میزان مصرف برق پمپ آب خانگی نیز بالاتر می‌رود.
علاوه بر مشخصات خود پمپ، شرایط شما نیز در هزینه و میزان مصرفی برق پمپ آب خانگی بی‌تأثیر نخواهد بود. برای مثال متراژ آپارتمان، تعداد واحدهای ساختمان، نوع مدل مورد نیاز شما و همسایه‌ها و غیره نیز در میزان مصرفی تأثیر دارد. حتماً هر ماه شما یک برگ قبض برقی دریافت می‌کنید؛ با این برگه می‌توانید میزان نرخ هر کیلووات ساعت برق مصرفی را نیز بررسی کنید.
توان پمپ آب از باقی گزینه‌ها مهم‌تر بوده و شما تنها با دانستن توان پمپ آب می‌توانید نرخ برق را محاسبه کنید. برای اینکه بتوانید این میزان را محاسبه کنید باید از یک فرد دیگر کمک بگیرید.

مصرف برق پمپ آب خانگی

نحوه محاسبه میزان مصرف برق پمپ آب خانگی

نرخ قیمتی که بر روی برگه قبض درج می‌شود، برای ساختمان‌های تجاری و مسکونی متفاوت بوده است و شما باید به این نکته توجه داشته باشید. دو نکته اصلی که باید به آن‌ها بپردازیم عبارت‌اند از:

• اگر از پمپ آب در ساختمان تجاری استفاده می‌کنید، هزینه برق مصرفی نیز بیشتر محاسبه خواهد شد و این میزان را از روی برگه برق می‌توانید مشاهده کنید. معمولاً هزینه برق مصرفی در مجتمع تجاری 4 برابر قیمت برق در مجتمع مسکونی می‌باشد. فرض کنید که هر کیلووات ساعت برق مسکونی 500 ریال باشد در نتیجه این قیمت برای یک واحد تجاری حدود 2000 ریال خواهد بود.

• محاسبه هزینه برق مصرفی نیز بر اساس برق مصرفی کاملاً متفاوت و متغیر است. در تمامی قبض‌ها درج شده است که اگر تا 100 کیلووات میزان مصرفی شما شود در نتیجه باید 50تومان پرداخت کنید. برای اینکه راحت‌تر متوجه منظور ما شوید برایتان مثال زدیم. پس قیمت شما بسته به توان پمپ آب شما دارد.
حال که تقریباً با این موضوع آشنا شدید باید بگوییم. قرار نیست پمپ شما بدون توقف کار کند. در واقع شما باید پمپ اتوماتیک خریداری کنید تا هنگامی که از آن استفاده نمی‌کنید؛ پمپ درجا خاموش شود. در غیر این صورت هزینه شما سرسام آور خواهد شد. معمولاً اگر پمپ به صورت مداوم در یک ساعت کار کند 746 وات برق مصرف می‌کند. این عدد فقط برای وقتی است که پمپ بدون لحظه‌ای خاموش شدن در یک ساعت کار کند.

مصرف برق پمپ آب خانگی

پیشنهاد ما به ما: راهنمای نصب پمپ آب

چند واقعیت درباره مصرف پمپ آب های خانگی

امروزه در زندگی مدرن زندگی بدون پمپ آب کار بسیار سختی است. برای مثال پمپ‌ها در تمام ابعاد زندگی ما جا باز کرده و برای پمپاژ تمامی سیالات از فاضلاب گرفته تا آب استخر مورد استفاده قرار می‌گیرد. پمپ آب‌های در واقع اجزای کلیدی، جهت تأمین آسایش آپارتمان‌ها، ساختمان‌ها و غیره محسوب می‌شوند. می‌توان گفت دنیا نوعی بدون وجود پمپ آب‌ها درست کار نخواهد کرد، اما آیا می‌دانستید پمپ آب‌ها حداقل 10 درصد از برق کل دنیا را مصرف می‌کنند؟ در ادامه می‌خواهیم به چند واقعیت کلی درباره مصرف پمپ آب‌ها اشاره کنیم:

• پمپ‌های آب حدود 10 درصد از انرژی کل دنیا را مصرف می‌کنند.
• روزی نیست که پمپ آب‌ها در آن روشن نباشند.
• با پیشرفت تکنولوژی، بسیاری از افراد به سمت پمپ آب‌های پرانرژی و قدرتمند قدم بر می‌دارند و به دلیل پیشرفت تکنولوژی این پمپ‌ها معدل صرفه جویی در مصرف برق یک میلیارد آدم در جهان می‌باشد.
• دو سوم پمپ‌ها به دلیل بی‌کیفیت بودن فقط باعث هدر رفتن انرژی می‌شوند.
• در صنایع تعداد پمپ‌های نصب شده از تعداد پمپ‌هایی که کار می‌کنند؛ بسیار بیشتر است.
• امروزه تمامی ساختمان‌ها 40 درصد انرژی کل دنیا را مصرف می‌کنند.
• به طور کلی بهینه‌سازی پمپ‌ها، بین 1 تا 5 سال شما را جلوتر می‌اندازد.

در بالا سعی کردیم به دانستی‌های پمپ آب در مورد مصرف انرژی بپردازیم. به طور کلی انرژی که پمپ آب‌ها مصرف می‌کنند بسیار بالا بوده است و تمامی موارد برای این به شما گفته شد تا قبل از خرید به پمپ آبی که خریداری می‌کنید؛ توجه کنید. خرید پمپ آب اصلاً کار راحتی نبوده و برای این کار نیاز به کمک خواهید داشت.

مصرف برق پمپ آب خانگی

ظرفیت پمپ آب خانگی

یکی از مهم‌ترین نکات ظرفیت انتخابی برای پمپ است. هر گز نباید شما این ظرفیت را بی‌مورد بیش از حد خریداری کنید و همان‌طور که در بالا توان پمپ آب را برایتان مثال زدیم؛ هرچه ظرفیت نیز بیشتر باشد در این صورت شما توان بیشتری برای استفاده از آن نیاز خواهید داشت.
البته در این قسمت یک تناقض‌هایی وجود خواهد داشت. برای مثال شما اگر پمپ آبی با ظرفیت کمتر خریداری کنید، در این صورت به موتور قوی تری نیاز دارید اما داخل این پمپ‌ها الکتروموتورهای ضعیف تعبیه شده در نتیجه برای پمپاژ آب باید زمان بیشتری کار کند. در آخر هم این زمان بیشتر باعث افزایش مصرف انرژی می‌شود.
البته ظرفیت پمپ بسته به نوع سیستم گرمایشی یا سرمایشی متفاوت بوده و بسیار مهم است. دما به انرژی جنبشی و مواد بسیار کمک کرده در نتیجه برای انتقال آن‌ها انرژی کمتری مورد نیاز خواهد بود. بسیاری از افراد برای اینکه کمتر هزینه کنند، ظرفیت کمتری نسبت به ظرفیت مورد نیاز خود تهیه می‌کنند. آیا واقعاً این کار درست است؟ در جواب این سؤال باید گفت این کار نه تنها هزینه مصرفی را کاهش نمی‌دهد بلکه موجب افزایش توان و مصرف شما خواهد شد.
شما باید در خرید انواع پمپ مثل خرید پمپ سیرکولاتور، خرید پمپ کفکش و خرید پمپ استخر از یک کارشناس خبره کمک بگیرید در غیر این صورت نمی‌توانید وسایل با کیفیتی را خریداری کنید. شما با سر زدن به سایت سولار مکانیکال می‌توانید، بهترین پمپ آب خانگی را با بهترین قیمت و کیفیت خریداری کنید.

کلام آخر

شما باید قبل از خرید پمپ آب خانگی به تمام پارامترهای لازم توجه کنید، در غیر این صورت امکان دارد میزان مصرف برق پمپ آب خانگی شما به دلیل توان و ظرفیت کم یا بالا، بسیار بیشتر از حد معمول شود. برای خرید پمپ آب می‌توانید به سولار مکانیکال مراجعه کرده و بهترین نوع پمپ آن را خریداری کنید.

امتیاز شما به این مقاله
  • نویسنده سولار
  • 1400-12-03
  • 1534 بازدید
اشتراک در
اطلاع از
3 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی محمد طالقانی
2 سال قبل

مطلب به درد بخوری بود

نازگل هستم:)
9 ماه قبل

سلام وقت بخیر
پمپ اب چقدر برق مصرف میکند ایا پر مصرف هست؟

احمدزاده
پاسخ به  نازگل هستم:)
9 ماه قبل

سلام عزیزم ما امسال تابستان پمپ اب نصب کردیم و استرس این داشتیم که چقدر قراره برامون قبض برق بیارن اما خیلی تفاوتی نسبت به ماههای قبل نداشتیم 🙂